top of page
  • Yazarın fotoğrafıGlobrand Strateji ve Danışmanlık

Ev ve Mutfak Eşyaları Sektörü 2017'de İlk Ticaret Heyeti Programını Dubai'de Gerçekleştirdi.

EVSİD - Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği tarafından Birleşik Arap Emirlikleri pazarına yönelik organize edilen ticaret heyetini Globrand Strateji ve Danışmanlık olarak gerçekleştirdik.

2005 - 2015 yılları arasında ev ve mutfak eşyaları ithalatında %113 'lük büyüme gösteren Birleşik Arap Emirlikleri ve özellikle Dubai, yerel pazarın dinamikliği yanısıra komşu ülkeler ve bazı Afrika ülkelerine yönelik transit ticareti ile ülkemiz ev ve mutfak eşyaları üreticileri için önemli bir pazar konumunda. #EVSİD - Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği üyelerinin yurtdışında yeni pazarlara girişini desteklemek amacıyla hazırladığı 2017 stratejisi doğrultusunda 29 Ocak – 2 Şubat 2017 tarihleri arasında #Dubai'ye yönelik sektörel ticaret heyeti organizasyonu gerçekleştirdi.

Dubai'de gerçekleştirilen ikili iş görüşmeleri programına EVSİD üyesi 19 üretici ve ihracatçı firmamız katılım gösterdi

Katılımcı firmalarımız yoğun ilgi gördüler

Katılımcı firmalarımız Dubai'deki ilk günlerinde satış kanalları ziyareti programına katıldılar. Geleneksel ve modern kanaldaki firmaları ziyaret eden heyet katılımcılarımız rakip ürünler ve fiyatlar hakkında yerinde bilgi edinme fırsatı buldular. Heyetin ikinci gününden organize edilen ikili iş görüşmeleri programına Home Center, Carrefour, Lulu, Geant gibi birçok zincirin satınalma yetkilileri de dahil olmak üzere toplam 49 alıcı firma katıldı. Dubai Ticaret Müşavirimiz Sn. Hasan Önal'ın da ziyarette bulunarak katılımcı firmalarımıza pazar hakkında bilgiler verdiği programda firmalarımız ortalamada 9.6 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Katılımcı firmalarımız Dubai'de derçekleştirilen ikili iş görüşmeleri programında toplamda 183 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi

Heyetimiz son gün Dubai Ticaret Müşavirliğimize bir ziyarette bulunularak Birleşik Arap Emirlikleri pazarı için program sonrası yapılması gereken aktiviteler hakkında Dubai Ticaret Müşavirimiz Sn. Hasan Önal'dan bilgiler aldı. Toplantıda ayrıca Dubai de hayata geçirilecek olan Türk Ticaret Merkezi hakkında da bilgi alan katılımcı firmalarımız, günün geri kalan bölümünde Dubai dışındaki firmalara ziyarette bulunarak iş görüşmelerine devam etti.

9 görüntüleme0 yorum
bottom of page