top of page
  • Yazarın fotoğrafıGlobrand Strateji ve Danışmanlık

Ev ve Mutfak Eşyaları Sektörü Kuzey ve Sahraaltı Afrika Pazarlarına Fas üzerinden açılacak

EVSİD - Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği tarafından Fas'da organize edilen ikili iş görüşmeleri programını Globrand Strateji ve Danışmanlık olarak gerçekleştirdik.

#EVSİD - Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği, T.C. Ticaret Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Tebliği kapsamında yürütmekte olduğu Turkish Home & Kitchenware Cluster 1 ve Turkish Home & Kitchenware Cluster 2 kümeleri için üçüncü yurtdışı pazarlama faaliyetini Kuzey Afrika ve Sahraaltı ülkelerine açılmak için en önemli nokta olan #Fas’a yönelik olarak 21 - 24 Ocak 2019 tarihleri arasında düzenlenledi.

EVSİD üyesi üretici ve ihracatçı 17 firma Fas'da düzenlenen ikili iş görüşmeleri programına katılım gösterdi.

2014 - 2017 yılları arasında %62 artış gösteren ihracatımız ve pazarda ulaştığımız %17 oranındaki pay Fas'a yönelik organizasyonun planlanmasında etkili oldu.


Firmalarımız ilk gün satış kanalları ziyareti programına katıldı

Heyet katılımcı firmalarımız ilk gün Fas pazarını ve pazardaki rakip firma ve ürünleri inceleyebilmeleri amacıyla düzenlenen satış kanalları ziyareti programına katıldı. Ziyaret programının ilk bölümünde geleneksel dağıtım kanalı olan DarbOmar bölgesindeki büyük toptancılar ziyaret edilirken ikinci bölümde modern kanallar ve zincir süpermarketlerden Espace Turquie, Marjane, Carrefour ve BİM ziyaret edildi.

Kazablanka'da gerçekleştirilen ikili görüşme programında katılımcılarımız 196 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi

Fas'da katılımcı firmalarımıza ilgi yüksekti

Heyetin ikinci gününde gerçekleştirilen ikili iş görüşmeleri programı öncesinde heyet’e Ticaret Bakanlığımızı temsilen katılan Sn. İbrahim Kumaş tarafından Ticaret Bakanlığımız tarafından verilmekte olan devlet destekleri, Kazablanka Ticaret Müşavirimiz Sn. Mehmet Elbir tarafından ise Fas pazarı ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi.


İkili iş görüşmeleri programına toplam 61 alıcı firma katılım gösterirken katılımcı firmalarımız ortalamada 11.5 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.


21 görüntüleme0 yorum
bottom of page