top of page
  • Yazarın fotoğrafıGlobrand Strateji ve Danışmanlık

Türk Ev ve Mutfak Eşyaları Sektörü Fildişi Sahili Cumhuriyeti Pazarını Hedefliyor...

EVSİD - Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği için Fildişi Sahili Cumhuriyeti'ne yönelik sektörel ticaret heyeti programını Globrand Strateji ve Danışmanlık olarak gerçekleştirdik.

Türk Ev ve Mutfak Eşyaları sektöründe faaliyet gösteren firmaların ihracat pazarlarını geliştirmek ve özellikle sahra altı Afrika ülkelerine girişine destek olmak amacıyla #EVSİD - Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği tarafından 9 - 12 Nisan 2019 tarihleri arasında #Fildişi Sahili Cumhuriyeti ve bölge ülkelerine yönelik bir sektörel ticaret heyeti programı organize edildi.

Fildişi Sahili Cumhuriyeti ve bölge ülkelerine yönelik organize edilen sektörel ticaret heyetine 20 Türk üretici firma katıldı.

Programın ilk gününde Fildişi Sahili Cumhuriyeti’nin en büyük ithalatçıları ve dağıtım kanalları olan Orca Deco, King Deco, Hyper Hayat, Carrefour, RDV, Chic Shop gibi mağazaları ziyaret eden firmalarımız pazardaki rakip ürün ve firmaları analiz etme fırsatı buldular.


Fildişi Sahili Cumhuriyeti başta olmak üzere Mali, Gana, Burkina Faso, Senegal ve Liberya’dan toplamda 28 firma görüşmelere katılım gösterdi ve firmalarımız 245 görüşme gerçekleştirdi.

Bölge ülkelerinden firmalar da etkinliğe ilgi gösterildi.

Katılımcı firmalarımız Fildişi Sahili Cumhuriyeti başta olmak üzere Mali, Gana, Burkina Faso, Senegal ve Liberya’dan gelen toplamda 28 firma ile 245 görüşme gerçekleştirdi. Firmalarımız ayrıca heyetin dönüş günü olan Cuma günü bir önceki gün görüştükleri veya ilave görüşme talep ettikleri Fildişi Sahili Cumhuriyeti firmaları ile bireysel bazda görüşme gerçekleştirerek somut iş birliktelikleri oluşturmak adına önemli ilerleme kaydettiler.


Büyükelçimiz Sn. Havva Yonca Gündüz Özçeri heyetimizle yakından ilgilendi.

Programın ilk günü akşamı heyetimizi kabul eden büyükelçimiz Sn. Havva Yonca Gündüz Özçeri, firmalarımıza Fildişi Sahili Cumhuriyeti pazarı hakkında tavsiyelerde bulundu ve ülkenin istikrarlı büyümesine paralel olarak Türk üreticilerine sunduğu potansiyeli hakkında bilgiler paylaştı. Büyükelçimiz görüşmeler sırasında da firmalarımızı ziyaret ederek ürünleri hakkında bilgi aldı ve başarı dileklerini firma temsilcilerine iletti.



29 görüntüleme0 yorum
bottom of page