top of page
  • Yazarın fotoğrafıGlobrand Strateji ve Danışmanlık

Türk Ev ve Mutfak Eşyaları Sektörü İngiltere Pazarından Daha Fazla Pay Almayı Hedefliyor

EVSİD - Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği tarafından İngiltere'de Londra ve Birmingham'da organize edilen ticaret heyetini Globrand Strateji ve Danışmanlık olarak gerçekleştirdik.

#EVSİD - Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği, T.C. Ticaret Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Tebliği kapsamında yürüttüğü Turkish Home & Kitchenware Cluster 1 ve Turkish Home & Kitchenware Cluster 2 kümeleri için dördüncü yurtdışı pazarlama faaliyetini, 24 - 28 Mart 2019 tarihleri arasında İngiltere pazarına yönelik olarak Londra ve Birmingham şehirlerine düzenledi.

İngiltere'de Londra ve Birmingham'da düzenlenen ikili iş görüşmeleri programına Evsid üyesi 21 üretici ve ihracatçı firma katılım gösterdi.

Heyetin ilk durağı Londra

Londra'ya ulaşan katılımcı firmalarımız programın ilk gününde Wilko, Tesco, John Lewis, Habitat, Poundland ve Asda zincirlerini kapsayan satış kanalları ziyareti etkinliğine katılarak pazardaki ürünler ve fiyatları hakkında bilgi edinme imkanı buldular. Londra programının ikinci gününde gerçekleştirilen ikili iş görüşmeleri programında ise firmalarımız ortalama 8.5 iş görüşmesi gerçekleştirirken, görüşmelere Londra Ticaret Başmüşavirliğimizce de katılım sağlanarak İngiltere pazarı hakkında katılımcılarımıza bilgi verildi ve pazara giriş ile ilgili yapılması gereken faaliyetler hakkında istişarede bulunuldu.

İki şehirde gerçekleştirilen ikili iş görüşmeleri programında katılımcı firmalarımız toplamda 267 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Londra programını tamamlayan heyet Birmingham'a geçti

Londra'dan karayolu ile Birmingham'a geçen heyet ertesi gün burada organize edilen ikili iş görüşmeleri programına katılarak toplamda 89 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.



27 görüntüleme0 yorum
bottom of page