top of page
  • Yazarın fotoğrafıGlobrand Strateji ve Danışmanlık

Türk Ev ve Mutfak Eşyaları Sektörü Latin Amerika Pazarını Hedefliyor

İKMİB - İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından EVSİD - Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği işbirliği ile organize edilen programa Globrand Strateji ve Danışmanlık olarak destek sağladık.

#İKMİB - İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından #EVSİD - Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği ile işbirliğinde #Panama ve #Kolombiya’ya yönelik olarak 6 - 11 Temmuz 2015 tarihleri arasında sektörel ticaret heyeti organizasyonu gerçekleştirildi.


Latin Amerika pazarına yoğun ilgi

İKMİB ve EVSİD üyesi 26 firma Panama ve Kolombiya sektörel ticaret heyeti programına katılım gösterdi.

Programın ilk ülkesi Panama

Uzun bir uçuştan sonra Panama'ya ulaşan heyet ertesi gün Panama merkezden yaklaşık 1.5 saat uzaklıktaki Kolon serbest bölgesini ziyaret etti. İlk olarak Panama Kolon Serbest Bölge yönetimi ile bir toplantı yapan heyet katılımcılarımız, burada serbest bölgenin sunduğu avantajları ve işleyişi hakkında detaylı bilgi aldılar. Ardından gruplara ayrılan heyet katılımcılarımız serbest bölgede yer alan toptancılar ile birebir görüşme fırsatı buldu.


Programın ikinci gününde Panama Ticaret Odasını ziyaret eden heyet katılımcılarımız, ardından Do it Center isimli yapı market zincirini ziyaret ederek pazarda satılan ürünler ve fiyatları hakkında değerlendirme yapma fırsatı buldu.


Heyet Panama programını tamamladıktan sonra Kolombiya'ya geçti.

Bogota'ya geçen heyetimiz ikili iş görüşmeleri öncesinde Bogota’da yerleşik zincir mağazaları ziyaret ederek rakip firma ve ürünleri inceleme fırsatı buldu. Sırasıyla Home Center, La14, Togo, Falabella, Jumbo, Exito gibi mağazaları ziyaret eden firmalarımız böylece iş görüşmeleri öncesinde pazar ve potansiyel alıcılar hakkında da bilgi sahibi oldular.


Kolombiya'da Yoğun görüşme programı

Katılımcı firmalarımız Bogota'daki ikili iş görüşmeleri programında toplamda 239 görüşme gerçekleştirdi.

Programın son gününde organize edilen ikili iş görüşmesi programında önceden firmalarımıza ait Türkiye'den gönderilen ürün numunulerinin sergilenmesi sağlanırken firmalarımız önceden belirlenmiş takvime bağlı olarak Kolombiya’da yerleşik firmalar ile görüşmeler gerçekleştirdi. Bogota dışındaki La 14 ve Electro Villegas gibi büyük zincirlerin de Cali ve Medellin’den programa katılmaları görüşmelerin başarısına olumlu etki sağladı..


5 görüntüleme0 yorum
bottom of page