top of page
  • Yazarın fotoğrafıGlobrand Strateji ve Danışmanlık

Türk Ev ve Mutfak Eşyaları Yurtdışı Pazarlama Takımı Asya Pazarına Açılıyor

İDDMİB - İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen Malezya, Singapur ve Endonezya sektörel ticaret heyeti programının organizasyonuna Globrand Strateji ve Danışmanlık olarak destek verdik.

#İDDMİB - İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği tarafından, #İKMİB - İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ve #ZUCDER - Zuccaciyeciler Derneği işbirliğinde, T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi tebliği kapsamında projelendirilen Türk Ev ve Mutfak Eşyaları Yurtdışı Pazarlama Takımı’nın beşinci yurtdışı pazarlama faaliyeti; #Malezya, #Singapur ve #Endonezya ülkelerine yönelik olarak 24 Mayıs - 4 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Malezya, Singapur ve Endonezya'yı kapsayan sektörel ticaret heyetine 17 ihracatçı firmamız katılım gösterdi

Heyetin ilk durağı Malezya

Kuala Lumpur'a ulaşan heyetimiz ilk gününde satış kanalları ziyareti programına katılarak farklı gelir kategorilerine yönelik; Robinsons, Aeon Big, Metrojaya, Houz Depot gibi perakende zincirlerine ziyaret gerçekleştirdi. Yerinde yaptıkları incelemeler sayesinde firmalarımız pazardaki rakip ürünlerin kalite ve fiyatları hakkında bilgi edinme şansına sahip oldular.


Malezya'daki programın ikinci günü, Kuala Lumpur Ticaret Müşavirimiz Sn.Esat Durak katılımcılarımıza verdiği Kuala Lumpur pazarı ile ilgili kısa bir sunum başladı. Sunum sonrası başlayan ikili iş görüşmeleri programında katılımcı firmalarımı toplam 141 iş görüşmesi gerçekleştirdiler. Görüşmeler öncesinde ve süresince Ticaret Müşavirliğimizin desteği programın başarısında önemli rol oynadı.


Malezya programını tamamlayan heyet Singapur'a geçti.

Singapur programı satış kanalları ziyareti programı ile başladı. Firmalarımız China Town bölgesindeki mutfak eşyaları toptancılarını ziyaret ettikten sonra sırasıyla; Mustafa shopping Center, Totts, Plaza Singapura, Daiso gibi zincir mağazaları ziyaret ettiler.

Malezya programının ikinci gününde gerçekleştirilen ikili iş görüşmeleri etkinliğine Singapur Büyükelçimiz Sn. Hakkı Taner Seben ve Ticaret Müşavirimiz Sn.İbrahim Eriş de katılarak firmalarımıza destek verdiler. İkili görüşme programı sonunda firmalarımız toplam 95 iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Katılımcı firmalarımız 3 ülkede gerçekleştirilen ikili iş görüşmeleri programlarında toplam 297 iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Heyetin son durağı Endonezya'ydı.

Endonezya programının ilk günü diğer ülkelerdeki gibi satış kanalları ziyareti programı ile başladı. Firmalarımız Metro, Infoma, Ace, Lotte Mart, Giant gibi zincir mağazaları ziyaret ederek farklı segmentlerdeki dağıtım kanalları, burada satılan ürünler ve fiyat seviyeleri hakkında bilgi edindiler. Özellikle Ace zincir mağazalarında bazı firmalarımızın ürünlerinin satıldığını görmek diğer firmalarımız için de umut verici oldu.


İkinci gün gerçekleştirilen ikili iş görüşmeleri programı Jakarta Ticaret Müşavirimiz Sn. Okan Öztürk’ ün yaptığı kısa sunum ile başladı. Firmalarımız Jakarta'da gerçekleştirilen ikili iş görüşmeleri programında toplam 61 firma ile görüşme gerçekleştirdi.

Malezya Büyükelçimiz Sn.Uğur Doğan, Kuala Lumpur Ticaret Müşavirimiz Sn. Esat Durak, Singapur Büyükelçimiz Sn. Hakkı Taner Seben ve Ticaret Müşavirimiz Sn.İbrahim Eriş ile Jakarta Ticaret Müşavirlerimiz Sn. Okan Öztürk ve Sn. Ümit Kaya heyete verdikleri destekle firmalarımızın başarılarına katkı sağladılar.

21 görüntüleme0 yorum
bottom of page