top of page
  • Yazarın fotoğrafıGlobrand Strateji ve Danışmanlık

Turkish Cosmetics Cluster Ürün Ambalajları İyileştirme Danışmanlığı Projesi Tamamlandı

#İKMİB - İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından yürütülmekte olan URGE projesi çerçevesinde küme firmalarının ürünlerinin ambaljlarının iyileştirilmesi için bir proje geliştirdik.

URGE projelerinde çokca yurtdışı pazarlama faaliyeti yürütülse de esasen firmaların rekabet gücünü arttırıcı nitelikte farklı danışmanlıkların da sürece dahil edilmesinde büyük fayda görüyoruz. Kozmetik ve kişisel bakım ürünleri sektörü için de ambalaj önemli bir ayrıştırıcı unsur ve proje devam ederken bazı firmaların ürün ambalajlarının iyileştirilmelerinin ihtiyacını gördük.

Projeye katılan 9 firma Orhan Irmak Tasarım yönetiminde ambalaj iyileştirmesi gerçekleştirdi.

Bu amaçla ambalaj danışmanlığı hizmeti veren çeşitli firmalar ile temasa geçildi ve alanında en tecrübeli firmalardan olan Orhan Irmak Tasarım ile çalışmaya başlandı. İlk etapta ambalajın önemi, ambalaj tasarımında trendler, ürün ambalajı tasarımında dikkat edilecek unsurlar gibi konularda kümenin geneline eğitim verildi ve sonrasında danışmanlık alacak firmalar ile proje başkangıç toplantısı gerçekleştirildi.


İlk brief aşamasından ürün ambalajlarının hayata geçmesine kadar Orhan Irmak Tasarım tarafından titizlikle tüm firmalar ile ilgilenildi, talepleri dinlendi, üretimleri ziyaret edildi ve ortaya tüm firmaları ama daha önemlisi alıcıları memnun eden, ürün kalite algısını yukarıya taşıyan ambalaj tasarımları ortaya çıktı



17 görüntüleme0 yorum
bottom of page