top of page
  • Yazarın fotoğrafıGlobrand Strateji ve Danışmanlık

Turkish Paint Cluster İlk Sektörel Ticaret Heyeti Programını Fas ve Cezayir'e Gerçekleştirdi.

Güncelleme tarihi: 14 Ağu 2020

İKMİB - İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından organize edilen programın Fas ve Cezayir organizasyonlarının gerçekleştirilmesine Globrand Strateji ve Danışmanlık olarak destek verdik.

#İKMİB - İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından #BOSAD - Boya Sanayicileri Derneği ile işbirliğinde projelendirilen ve Ekonomi Bakanlığı’nın URGE Uluslararası Rekabetçiliğin Desteklenmesi tebliği çerçevesinde desteklenen Türk Boya Sektörü Yurtdışı Pazarlama Takımı ilk yurtdışı faaliyetini #Cezayir ve #Fas pazarlarına yönelik olarak gerçekleştirdi.

Cezayir ve Fas pazarlarına yönelik olarak organize edilen sektörel ticaret heyeti programına 9 Türk üretici firma katıldı.

Heyetin ilk programı Cezayir'de gerçekleşti.

19 Ocak 2013 Cumartesi günü Cezayir Ticaret Müşavirimiz Sn.Hasan Aslan ve Ticaret Müşavir Yardımcımız Sn.Erhan Karakoç ile akşam yemeğinde bir araya gelen heyet katılımcıları Cezayir pazarı ve son gelişmeler hakkında kendilerinden değerli bilgiler aldı. Programın ikinci gün ise dağıtım kanallarını ve rakip ürünleri inceleme amaçlı satış kanalı ziyareti gerçekleştiren katılımcılar aralarında Kale, Adicolor, Dar&Dko nun yer aldığı perakende mağazalarını ziyaret etti.


21 Ocak Pazartesi günü organize edilen ikili iş görüşme programına ise 70 alıcı firma katılım gösterirken firmalarımız 5 ile 8 arasında görüşme gerçekleştirdi.

Firmalarımız her iki pazarda organize edilen programlarda toplamda 144 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Heyetin ikinci durağı Fas

Cezayir temaslarını tamamlayan Boya Kümesi, 22 Ocak Salı günü Fas’a geçerek Fas boya sektöründe faaliyet gösteren yapı marketlerde incelemede bulundu ve pazar hakkında bilgiler edindi. 23 Ocak Çarşamba günü gerçekleştirilen ikili iş görüşmeleri programına 67 boya alıcısı katılırken firmalarımızın her biri 6 -12 arasında görüşme gerçekleştirdi. Türkiye ile Fas arasında imzalanan serbest ticaret anlaşması nedeniyle %5 ler seviyesine inen gümrük vergilerinin Fas a yönelik ihracatta Türk boya sektörü için büyük avantaj olduğunu belirten firmalarımız Fas görüşmelerinin genelde olumlu geçtiğini belirtti.

Fas ve Cezayir görüşmelerine katılan firmaların %70 'i orta ve üzeri alım potansiyeline sahip

İlk yurtdışı pazarlama faaliyetini Cezayir ve Fas a yönelik olarak gerçekleştiren Türk Boya Sektörü Yurtdışı Pazarlama Takımı katılımcıları, Cezayir’de ikili iş görüşmelerine katılan alıcıların %73 oranında, Fas’ ta ikili iş görüşmelerine katılan alıcı firmaların ise %70 oranında, orta ve üzeri potansiyele sahip olduğunu değerlendirdi.


22 görüntüleme0 yorum
bottom of page